Kaikista yksinkertaisimmat neulontamallit kuten oikea-, nurja-, edestakais- ja joustinneule onnistuvat minulta melkeinpä päällä seisten! Ne ovatkin tärkeimmät alakoulun neulontamallit, joita harjoitellaan tekemään. Käsityöopinnoissa sain onneksi tilaisuuden oppia paljon lisää uusia neulontamalleja. Osa oli vieraita, mutta yksinkertaisia toteuttaa oikean- ja nurjansilmukan vaihteluilla, mutta osa uusista tuttavuuksista oli aika hankaliakin. Esimerkiksi helmineule ja korinpohjaneule onnistuisi varmasti myös näppärältä alakoululaiselta, mutta palmikko- ja pitsineule vaatii jo tarkkaa työskentelyä, keskittymistä ja sorminäppäryyttä.
Tein neulontamalleista kansion, johon kokosin lyhyet valmistusohjeet, mallitilkun ja neulontamerkein piirretyn kuvan. Lisäksi kansiosta löytyy aika selkeät sanalliset ja kuvalliset ohjeet lapasen ja villasukan neulontaan sekä tietysti mallikappaleet. Kansiosta tuli kattava ja odotan innolla, koska pääsen käyttämään sitä käsityöopettajana!
Tässä muutama kuva kansiosta:
Neulonnan maailmaan tutustuessani löysin aivan ihania, minulle uusia neulontamalleja sekä erilaisia ja hauskoja neulontatöitä! Kesällä neulontatyöt eivät lämmön takia innosta, mutta olen varma että tulevan syksyn hämäryys sulkee minut sohvan nurkkaan, lampun alle.. neulomaan!
KONENEULONTA
Käsityöopinnoissa pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan myös koneneulontaa. Näyttää monimutkaiselta, mutta ei se sitä ole. Koneneulonta vaatii kuitenkin tarkkuutta ja tietyissä tilanteissa myös kärsivällisyyttä, mutta yksinkertaisten esimerkiksi värivaihdosten toteuttaminen sileänä neuleena onnistuu melko helposti.
Koneneulonnan sileässä neuleessa on se huono puoli, että työ menee helposti rullalle. Sen takia päätinkin valmistaa koneneulontaharjoituksena pehmolelun, joka muitstuttaa tuhatjalkaista. Tein myös tuhatjalkaisen jalat koneneulurilla nyörinä ja kiinnitin ne samalla kun ompelin käsin pehmolelun pitkän alasivun kiinni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti